باقلوا از اکثر شهرهای ترکیه بسیار شگفت انگیز است.
اما باقلوای پسته ای از غازیانتپ یا آنتپ که توسط سرآشپز چلبی گولو در سال 1871 ساخته شد بهترین است.
این باقلوای غازیانتپ به قدری معروف است که از کمیسیون اروپا یک وضعیت حفاظت شده دریافت کرده است.
کدام کشورهای دیگر باقلوا را بخشی از فرهنگ خود می دانند؟
باقلوا بخش بزرگی از فرهنگ غذاهای آسیای مرکزی، قفقاز، بالکان، ایرانی و عربی است.
انواع باقلوا چیست؟
باقلوای پسته خندان ترکی انواع مختلفی دارد. برخی از محبوبترین آنها عبارتند از دوروم، وینسلی، سوئیز دلمه، کستانلی، بسما یا اوزل کاره.
باقلوا بدون آجیل درست کنم؟
بله، می توانید به جای آجیل از فیلینگ گیلاس یا نارگیل استفاده کنید. وقتی باقلوای ترکی بدون آجیل درست میشود، به آن ویسنیلی میگویند و از فیل آلبالو استفاده میشود.
باقلوا دوروم چیست؟
باقلوا دوروم نوعی باقلوا است که از غلتاندن یک لایه خمیر فیلو به دور مقدار زیادی مخلوط مغز پسته درست می شود. شیرینی رول شده شبیه کنده سبز رنگ است و به آن باقلوا دوروم می گویند.
چرا باقلوای من خیس است؟
برای جلوگیری از خیس شدن باقلوا، قبل از پخش کردن باقلوا، مطمئن شوید که شربت عسل کمی خنک شده است.
ماندگاری باقلوا چقدر است؟
باقلوا به مدت 2 هفته در دمای اتاق ماندگاری دارد یا اگر در یخچال نگهداری شود مدت بیشتری باقی می ماند.
آیا می توانم باقلوا را فریز کنم؟
بله، تو میتونی. اگر می خواهید باقیمانده باقلوا را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، آن را در ظرف دربسته قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. ماه ها نگه می دارد. قبل از سرو در مایکروویو گرم کنید.
این دسر خوشمزه ترکی از لایه های شیرینی فیلو که با شربت عسل پوشانده شده و با پسته و گردو تزیین شده است. شیرینی ترد و شیرین، درست کردن آن در خانه چندان سخت نیست!